PROFESORU PRVA NAGRADA: Učenici odseka harmonike negotinske muzičke škole trijumfovali na takmičenjima

S.M.Jovanović

14. 05. 2021. u 12:10

KLASA harmonike Stefana Nikolića oduševila stručni žiri na čak tri takmičenja. Na crtu stao i profesor Nikolić i osvojio prvu nagradu.

ПРОФЕСОРУ ПРВА НАГРАДА: Ученици одсека хармонике неготинске музичке школе тријумфовали на такмичењима

foto:S.M.Jovanović

Učenici Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ sa odseka harmonike zajedno sa svojim profesorom Stefanom Nikolićem ostvarili su na ovogodišnjim takmičenjima odlične rezultate. Na takmičenju „Viva harmonika“ Osnovne muzička škola „Vladimir Đorđević“ u Aleksincu Ognjen Avramović osvojio je prvu nagradu, Alberto Sako i Filip Matić drugu, a Bojan Ducić treću.

I profesor harmonike Stefan Nikolić „stao je na crtu“ nastupivši u najstarijoj starosnoj, devetoj kategoriji takmičenja „Viva harmonika“ u kojoj je ubedljivo osvojio prvo mesto.

-Članovi žirija, među kojima je i moj bivši profesor harmonike, to sam čuo od organizatora, pohvalili su moju inicijativu da se takmičim i rekli su da je ovo bio presedan u istoriji postojanja harmonike kao akademskog instrumenta da neki profesor izađe na takmičenje – kaže Nikolić.

Stefan se takmičio i na internacionalnom takmičenju “Zvezde harmonike” na kojem su se u stručnom žiriju našla većina najeminentnijih svetskih stručnjaka iz različitih zemalja, među njima i profesor harmonike i jedan od najvećih kompozitora današnjice, Vječeslav Semjonov. U veoma jakoj konkurenciji osvojio je šesto mesto. Njegovi učenici Bojan Ducić i Filip Matić našli su se u svojim kategorijama na visokom 13. mestu ovog svetskog takmičenja.

-Možda i moj najveći uspeh u profesionalnoj karijeri kao takmičara, šesto mesto na jednom od najvećih takmičenja na svetu ove godine. Između mene i prvoplasiranog je svega 0.41 poen razlike, a o nivou sviranja ostalih takmičara govori to da je bivši svetski šampion u Masters kategoriji trećeplasiran. Izuzetno mi je drago da su neki od članova žirija baš meni dali najviše ocene, što govori o tome da su o pobedniku maltene nijanse presudile, a da je zbirno kvalitet takmičenja veoma visok – dodaje Stefan Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!