DŽABE ČUVA DVA NIČIJA VOZILA: Bratislav Cvetković iz Aleksinca već četiri godine na muci zbog tuđih automobila

D. ALIHODŽIĆ

14. 05. 2021. u 08:38

VEĆ četiri godine, u dvorištu porodične kuće Bratislava Cvetkovića iz Aleksinca propadaju dva vozila koja su nekada bila vlasništvo društvenog preduzeća "Stoko komerc".

ЏАБЕ ЧУВА ДВА НИЧИЈА ВОЗИЛА: Братислав Цветковић из Алексинца већ четири године на муци због туђих аутомобила

Bratislav Cvetković

Kada je firma završila u stečaju, dogovoreno je da on "fijat punto" i "zastavu 101" uslužno, za kiriju od 50 evra mesečno, pričuva dok ne nađu kupca. Međutim, od ove "imovine" su svi digli ruke, a Bratislav ne sme da ih otuđi, niti više ima mesta da ih skladišti.

- Rečeno je da će vozila ovde biti najduže tri meseca, a sada niko i ne plaća "ležarinu" i ne dolazi po njih - kaže Cevtković. - Kad su stigli, automobili su bili u voznom stanju, ali su u međuvremenu samo trulili u mom dvorištu. Činjenica je da ne postoji ugovor, već samo usmeni dogovor sa izvesnim stečajnim upravnikom Miljanom. Istina, platili su mi "kiriju" za prva dva meseca, ali je to sve što sam dobio... Obraćao sam se Privrednom sudu u Nišu, čak i predsedniku države iz čijeg Kabineta su me obavestili da je slučaj prosledili Ministarstvu pravde.

Bratislava muči i to što bi vozila za koja više niko ne haje sada mogla da se prodaju kao staro gvožđe, jedva za 200 evra, a on je uveren da bi, ako pokuša sam da ih se otarasi, sigurno odgovarao.

U međuvremenu je saznao da su "punto" i "kec" navodno prodati nekoj firmi u Lebanu, kojoj je poslao elektronsko pismo, te dobio odgovor da ih ta vozila ne zanimaju.

- Ko zna gde su završili "papiri", da li ih je neko možda zloupotrebio i ko će da mi plati ležarinu za minule četiri godine, odnosno koga da tužim - očajan je Cvetković, dok je predsednica Privrednog suda Snežana Pantić, kada smo pokušali da čujemo i njeno mišljenje, bila na bolovanju...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (2)

trebao je davno rešiti

14.05.2021. 08:48

"činjenica da ne postoji ugovor, već samo usmeni dogovor......", za pametnog čoveka znači da u tom slučaju "ne postoje" ni vozila. Trebao ih je pokloniti nekom otpadu čim je istekao rok plaćenog skladištenja od prva dva meseca, a da je neko posle toga potraživao ista vozila, mogao je reći: "kakva vozila"?!?