U PLANU UKIDANJE VANREDNE SITUACIJE: U Leskovcu manji broj zaraženih - vakcinacija daje rezultate

I.M.

12. 05. 2021. u 12:48

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Leskovcu više nije nepovoljna već je prešla u nesigurnu, pa je moguće da, ukoliko se takav trend nastavi, naredne sedmice bude ukinuta vanredna situacija uvedena zbog sprečavanja širenja zaraze opakim virusom.

У ПЛАНУ УКИДАЊЕ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: У Лесковцу мањи број заражених - вакцинација даје резултате

Foto: I.M.

- Iz nedelje u nedelju beleži se pad novoregistrovanih slučajeva, pad broja osoba koje su na bolničkom lečenju kao i broja pregleda u kovid ambulantama. Možemo reći da vakcinacija građana daje rezultate. Do sada je trećina odraslih stanovnika primilo prvu dozu, dok je četvrtina vakcinisana sa obe doze. Potreban nam je još veći obuhvat kako bi se dostigao kolektivni imunitet. Pozivam građane da se vakcinišu, a na raspolaganju su im sve vakcine – kazala je dr Aleksandra Nikolić, direktorka leskovačkog Zavoda za javno zdravlje.

Ova ustanova dobila je od Vlade Srbije zamrzivač za čuvanje „Fajzer“ vakcine čija je vrednost 15.000 evra. U Leskovcu je u poslednja 24 časa potvrđeno šest novih slučajeva infekcije od 154 rezultata koji su stigli iz referentnih laboratorija. Procenat pozitivnosti je najmanji u poslednja tri meseca i iznosi 3,8 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)