NA PRVOJ LINIJI KOVID ODBRANE: U Kraljevu medicinske sestre i tehničari svoj dan obeležili u radnoj atmosferi

G. Ćirović

12. 05. 2021. u 12:34

MEDICINSKE sestre i tehničari iz kraljevačkih zdravstvenih institucija svoj dan i ove godine obeležili su bez velike pompe i proslave, u radnoj atmosferi brinući o pacijentima u takozvanom kovid i non kovid sistemu, pružajući medicinsku pomoć svima kojima je ona neophodna, učestvujući u imunizaciji stanovništva na vakcinalnim punktovima u ovdašnjoj hali sportova i 12 ambulanti u okolnim selima...

НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ КОВИД ОДБРАНЕ: У Краљеву медицинске сестре и техничари свој дан обележили у радној атмосфери

Foto: G. Šljivić

Kao i uvek na prvoj liniji odbrane protiv kovida i drugih bolesti.


- Ova infekcija je pokazala da su sestre i tehničari beu dileme najveći pogon koji je radio u primarnoj, sekundarnoj ili rehabilitacionoj kovid zoni. Pružajući potpunu zdravstvenu zaštitu, bilo da se radi o kovid ili „non kovid“ pacijentima, i mi smo oboljevale, živele sa tim pacijentima, radovale se svakom izlečenju, svakom novom udahu koji je značio život, ali smo istovremeno i tugovale kada bi se opraštale od njih, kada za njih više nije bilo nade - kaže Marija Mijajlović, glavna medicinska sestra Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu.

Foto: G. Šljivić

 

Ona je ovom prilikom naglasila da se uobičajenom, normalnom načinu života svi zajedno možemo vratiti samo u slučaju visokog procenta vakcinisanih građana.


- Blizu smo, ali i još daleko od pobede protiv korone – dodala je glavna sestra OB „Studenica“. - Trudićemo se da svoj posao obavljamo što bolje možemo, a svakako ćemo se aktivno uključiti i u reformu zdravstvenog sistema, naročito kada je u pitanju organizacija medicinskih sestara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)