ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Subvencije za zrenjaninski vodovod više od 105 miliona dinara

B. Grujić

10. 05. 2021. u 15:25

NA devetoj sednici Skupštine grada Zrenjanina, na dnevnom redu bila je samo jedna tačka, Predlog Zaključka o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja Javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin za 2021. godinu, na osnovu koje, kao što to rade sva ostala komunalna preduzeća u Srbiji, može da se bavi i izgradnjom nedostajuće infrastrukture, a dužno je da gradonačelniku Zrenjanina, jednom mesečno dostavi izveštaj o sredstvima utrošenim na realizaciju Programa.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА: Субвенције за зрењанински водовод више од 105 милиона динара

Foto: Grad Zrenjanin

- Infrastruktura je isključivo vezana za pijaću vodu, fekalnu i atmosfersku kanalizaciju, a ova hitna sednica je podsticaj da odmah krenemo sa radovima na izgradnji nedostajuće infrastrukture za kompaniju Linlong, ali ne samo za njih, već i druge privredne subjete koji će poslovati u našem gradu - istakao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, uz napomenu da odlukom i zvanično postoji građevinska dozvola za vodovodnu mrežu i fekalnu, a uskoro i atmosfersku kanalizaciju.

- Ako se neko pita, zašto to radi grad, a ne Republika koja je na neki način omogućila gradu da ona finansira ovu izgradnju, odgovor je zbog toga što Zakon o komunalnim delatnostima jasno kaže da se time bavi lokalna samouprava i komunalno preduzeće, koje je ona opredelila - dodaje Santovac.

Inače, za komunalno opremanje radnih zona "Jugoistok" u Zrenjaninu, planirano je 448 miliona, a ukupne subvencije za 2021. godinu za zrenjaninski "Vodovod" iznose više od 105,2 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri