DOZE DAJU GDE PACIJENTI KAŽU: U lozničkom kraju uspešno se odvija vakcinacija protiv virusa korona

V.Mitrić

05. 05. 2021. u 08:25

U LOZNIČKOM kraju vlada veliko interesovanje za vakcinisanje protiv virusa korona, a cepivo dnevno primi i više od 200 stanovnika Jadra.

ДОЗЕ ДАЈУ ГДЕ ПАЦИЈЕНТИ КАЖУ: У лозничком крају успешно се одвија вакцинација против вируса корона

Foto V. Mitrić

Vakcinisanje se odvijalo i u dane praznike. Osim rada u Domu zdravlja i ambulantama, ekipe Doma zdravlja, predvođene direktorkom dr Brankom Krasavac, odlaze svakodnevno i do najudaljenijih mesta, poput onih podno Cera i Iverka.

- Ljudima našeg kraja stalno ukazujemo na značaj vakcinisanja, dajemo im mogućnost, u bukvalnom smislu, da vakcine prime gde je njima i najbliže i najlakše - kaže dr Krasavac.

- Uključili smo sve zaposlene u ovaj posao, uključujući i lekare sa stomatologije, koji su se, takođe, odlično pokazali u ovom poslu.

Dr Branka Krasavac, Foto V. Mitrić

Krov kovid-ambulantu Doma zdravlja u gradu na Štiri dnevno prođe oko 100 pacijenata.

Organizacija rada u ustanovi je takva, kaže dr Krasavac, da vrlo brzo mogu da se organizuju i za najveći mogući broj pacijenata, ako zatreba.

Inače, najveće je interesovanje za kinesku vakcinu. Valjano se odvija i proces revakcinacije. Mnogi stanovnici, s leve obale Drine, iz RS i BiH, veoma su zainteresovani da prime vakcinu u Loznici, ali zato nema mogućnosti, osim ako imaju državljanstvo i prebivalište u Srbiji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili