STANODAVAC S KAMATOM PLAĆA PODSTANARU: Vrhovni kasacioni sud presudio u slučaju porodice Savić iz Niša

D. A.

05. 05. 2021. u 08:12

VEĆE Vrhovnog kasacionog suda, kojim je predsedavala sudija Vesna Popović, odbacio je kao neosnovanu reviziju spora porodice Savić iz Niša i njihovog sugrađanina Dragana Ranđelovića.

СТАНОДАВАЦ С КАМАТОМ ПЛАЋА ПОДСТАНАРУ: Врховни касациони суд пресудио у случају породице Савић из Ниша

Foto D. Alihodžić

Spor je najpre pred Višim, a zatimi pred Apelacionim sudom a odnosi se na to da je Dragan Ranđelović tužio svoju bivšu stanodavku Sunčanu Savić da mu nije vratila 55.000 evra. S druge strane, porodica Savić ističe da su oni žrtve prevare jer im je Savić, dok je bio njihov podstanar u kući od 100 kvadrata u centru Niša, ostao dužan kiriju.

Savići takođe negiraju da im je je Ranđelović pozajmio novac, ali sve sudske instance u zemlji potvrdile su suprotno i sada je Sunčana Savić u obavezi da mu isplati 5,2 miliona dinara sa kamatom od jula 2020. godine. Savići ističu da su im izvršitelji već popisali pokretnu i nepokretnu imovinu jer oni nemaju novca da isplate dosuđeni iznos.

- Podneli smo tužbu Sudu za ljudska prava u Strazburu jer ne odustajemo od činjenice da nam je učinjena nepravda - kaže Nataša Savić, ćerka pomenute Sunčane koja zajedno sa ocem, bratom i sestrom živi u spornoj kući.

Ranđelović pak ističe da je sada sve potpuno jasno i da on samo želi svoj novac. Kaže da ne insistira da se Savićima proda kuća već da mu je to sredstvo obezbeđenja da će oni izmiriti svoje obaveze koje imaju prema njemu na osnovu izvršne sudske presude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna