U PATIKAMA PO VRLETIMA: Novosađanin Aleksandar Radukin od rekreativca postao reprezentativac u planinskom trčanju

Lj. P.

04. 05. 2021. u 08:38

KADA se udruže upornost i čvrsta volja, od rekreativca se može stići i do državne selekcije!

У ПАТИКАМА ПО ВРЛЕТИМА: Новосађанин Александар Радукин од рекреативца постао репрезентативац у планинском трчању

Foto Privatna arhiva

To je svojim primerom dokazao Aleksandar Radukin (38), koji je prošle godine postao reprezentativac u planinskom trčanju. Mada od rođenja okružen panonskom ravnicom gde je Crveni čot na 539 metara, najviši vrh Fruške gore, zaljubio se u čari trčanja u prirodi, pa s lakoćom savladava uspone na Staroj planini, Tari, Suvoj planini, Rtnju...

Kilometre u "nogama" prestao je da broji, a svakodnevno vežba i priprema se za Svetsko prvenstvo u ovoj disciplini, na jesen u Bugarskoj na tamošnjoj planini Pirin, gde će zajedno sa kolegama iz državnog tima, Srđanom Mate iz Beograda, Snežanom Đurić iz Kragujevca i Nevenom Rajković iz Paraćina trčeći osvojiti njen vrh na visini 2.915 metara.

Foto Privatna arhiva

Trenutno "hvata" kondiciju i za aktuelno prvenstvo Srbije, čije će drugo kolo biti na stazama, njemu dobro poznatog Rtnja.

Ništa ne bi bilo neobično u priči ovog menadžera marketinga, da trčanjem nije počeo da se bavi rekreativno pre devet godina iz zdravstvenih razloga. Pre toga, kako u šali veli, nije potrčao ni za autobusom! Tada je imao čak 125 kilograma, 50 kilograma više nego sada, i po savetu lekara je krenuo u teretanu. Najviše mu se dopalo trčanje po traci, i ubrzo je na njoj s lakoćom, u "cugu" prelazio 20 kilometara.

Vikendi su, rezervisani za treninge po našim planinama, a ako ne stigne do neke udaljenije, tu je uvek Fruška gora. Od svog stana na Limanu, preko Mosta slobode, do TV tornja pretrči 27 kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a