ZAJEDNO DO NOVIH RADNIH MESTA: Potpisan sporazum o saradnji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i Nacionalne službe za zapošljavanje

J.L.

30. 04. 2021. u 09:36

POKRAJINSKI sekretarijat za privredu i turizam i Nacionalna služba za zapošljavanje, potisali su Sporazum o saradanji u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja.

ЗАЈЕДНО ДО НОВИХ РАДНИХ МЕСТА: Потписан споразум о сарадњи Покрајинског секретаријата за привреду и Националне службе за запошљавање

Foto: J.L.

Predmet dokumenta je efikasnija sinhronizovana realizacija mera aktivne politike zapošljavanja koje su predviđene Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja u AP Vojvodini za 2021. godinu.  Njime su se tačno utvrdila prava i obaveze Sekretarijata i Nacionalne službe.

-Potpisali smo  Sporazum o zajedničkoj realizaciji programa zapošljavanja, koji realizuje Sekretarijat za privredu, u ukupnom iznosu od 42 miliona dinara. Ovaj dokument znači da te programe realizujemo isključivo i u skladu sa merama i programima koji su predviđeni akcionim planom i na nacionalnom, odnosno pokrajinskom nivou – objasnio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.  - Od ove godine, mere su u potpunosti sinhronizovane i iznosi koji su predviđeni propozicijama Nacionalne službe za zapošljavanje jesu isti predviđenim iznosima u konkursima Sekretarijata. Ovakav način rada jedini pravi put,  a zajedno sprovodimo mera i udružili smo sredstava sa Garancijskim i Razvojnim fondom AP Vojvodine.

Foto: J.L.

 

Javni konkursi Sekretarijata za privredu iz oblasti zapošljavanja biće objavljeni 5. maja 2021. Godine.

-Konkursima Sekretarijata namenjenim za zapošljavanje, predviđeno je 250.000 dinara po novozaposlenom, odnosno po pokretanju biznisa, kao i 270.000 dinara ukoliko se radi o osobama sa invaliditetom. Delatnosti u kojima će biti moguće koristiti sredstva jesu proizvodne delatnosti na teritoriji AP Vojvodine, dok će 5 miliona dinara biti opredeljeno za javne radove. Ideja je da u narednim konkursima iznos predviđen za zapošljavanje bude još veći – najavio je Ivanišević.

                                 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri