PAUZA ZA PRAZNIKE: Vakcinacija protiv korone na punktu Doma zdravlja Valjevo

B. P.

29. 04. 2021. u 18:27

PUNKT Doma zdravlja Valjevo u hotelu “Grand” za vakcinisanje protiv virusa korona, neće raditi za uskršnje i prvomajske praznike – od petka do ponedeljka.

ПАУЗА ЗА ПРАЗНИКЕ: Вакцинација против короне на пункту Дома здравља Ваљево

Foto: Pristup

Građani koji imaju termin za revakcinu u petak, potrebno je da dođu u ponedeljak u prvu smenu, a revakcinacija od subote i nedelje prebacuje se u utorak, u prvoj smeni, od osam do 13,30 časova. Građani Valjeva kojima su termini za revakcinu u ponedeljak i utorak, primiće je istog dana, ali u popodnevnoj smeni, od 14 do 20 časova.

Revakcinacija seljana Miličinice je u subotu, 1. maja, u zgradi osnovne škole. Služba polivalentne patronaže Doma zdravlja će drugu dozu vakcine davati u kućnim uslovima, svim prazničnim danima, osim nedelje. Patronaža će posle uskršnjih i prvomajskih praznika početi i sa davanjem prve doze vakcine kineskog proizvođača “Sinofarm” na terenu, za one koji su se prijavili. U toku naredne nedelje, drugu dozu vakcine primiće i meštani Vragočanice, u zgradi škole.

Na punktu Doma zdravlja u hotelu “Grand” ima još 240 doza ruske vakcine “sputnjik v” za imunizaciju bez prethodne prijave. Od utorka, 27. aprila, počela je i u Valjevu imunizacija bez zakazivanja termina vakcinom kineskog “Sinofarma”, a trenutno je na raspolaganju 1.470 doza.

Zaključno sa 27. aprilom, Dom zdravlja Valjevo upotrebio je oko 31.600 doza vakcina protiv korona virusa različitih proizvođača. Obe doze primilo je oko 13.500 osoba, a oko 4.600 žitelja Valjeva započelo je proces imunizacije prvom dozom.

Najviše je dato “Sinofarma” - oko 21.300, “Fajzera” oko 4.200, “sputnjika v” oko 3.000 prve i oko 2.500 druge doze, a “AstraZeneke” oko 700.

Radno vreme kovid ambulanti u Novom naselju za odrasle i na Petom puku za decu, za vreme praznika, od petka do utorka, biće od osam do 20 časova. U centralnoj zgradi Doma zdravlja biće organizovano dežurstvo od osam do 18 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!