VELIKI USPEH BOGDANA IZ VRANJA: Milenković osvojio treće mesto na Državnom takmičenju iz Fizike

J.S.

28. 04. 2021. u 12:02

UČENIK prvog razreda Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju, Bogdan Milenković postigao je veliki uspeh na Državnom takmičenju iz Fizike učenika srednjih škola, gde je osvojio treću nagradu.

ВЕЛИКИ УСПЕХ БОГДАНА ИЗ ВРАЊА: Миленковић освојио треће место на Државном такмичењу из Физике

Foto: J.S.

Takmičenje je održano u Kragujevcu 23. i 24. aprila 2021. godine u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

Njegov mentor Saša Jovanović, prof. fizike ističe:

- Da, učenici poput Bogdana čine poziv prosvetnog radnika posebnim, jer ovakav talenat  kakav poseduje Bogdan podstiče sve nas i motiviše za svet nauke. 

O rezultatima i posvećenosti učenika Bogdana reči pohvale ima i odeljenjski strešina  Divna Pešić, profesor matematike, ističući da su osvojena mesta na takmičenjima iz geografije, fizike, i drugih predmeta, kao i učešća na projektima i sportskim aktivnostima, samo pokazatelji njegove svestranosti i mnogobrojnih interesovanja na raznim poljim.

Profesorka Divna ističe i da je Gimnazija podsticajna sredina i da će u svakom pogledu doprineti interesovanjima učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina