MINISTAR RAKIĆ U CERNICI: Izgradićemo novu školu, a porodica Menković će dobiti novu kuću

Dragana ZEČEVIĆ

28. 04. 2021. u 11:10

KAKO bi se bliže upoznao sa gorućim problemima Srba koji žive u Cernici kod Gnjilana, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić ih je posetio i sa njima razgovarao o pomoći koju može Ministarstvo za zajednice i povratak da im pruži. Ministar Rakić je sa meštanima Cernice razgovarao u OŠ ”Branko Radičević”, a kao najprioritetniji zahtev za rešavanje koji su istakli, bio je izgradnja nove školske zgrade, jer đaci i prosvetno osoblje uče i rade u veoma lošim uslovima .

МИНИСТАР РАКИЋ У ЦЕРНИЦИ: Изградићемо нову школу, а породица Менковић ће добити нову кућу

foto: D.Zečević

-Znam da je bilo proceduralnih poteškoća vezanih za rešavanje problema izgradnje nove školske zgrade. Ministarstvo za zajednice i povratak je obezbedilo novčana sredstva za izgradnju škole i učinićemo sve da proceduralne probleme otklonimo kako bi se što pre krenulo sa izgradnjom nove škole. Đaci i nastavno osoblje nisu zaslužili da rade u ovakvim uslovima i ja iskreno verujem da će početak nove školske godine dočekati u novoj zgradi.

Naša je obaveza da stvorimo jednako dobre uslove obrazovanja svim učenicima, bez obzira da li oni pohađaju školu u Cernici, Severnoj Mitrovici, Gračanici, Štrpcu, Orahovcu. Svuda tamo gde bude bilo i jednog srpskog đaka, mi ćemo raditi na tome da uslovi učenja budu za sve podjednako dobri- kazao je ministar Rakić, koji je pre obilaska škole, posetio porodicu Menković, kojoj su februara meseca protekle godine opštinske vlasti srušile kuću, navodeći da je bespravno izgrađena i obećao im izgradnju nove kuće blizu objekta u kome danas žive.

-Upoznat sam sa vašim slučajem, i meni je iskreno žao zbog neprijatnosti koju ste doživeli. Došao sam da vam saopštim radosnu vest, a to je da ćete dobiti novu kuću. Ovo je pre svega način da obezbeđivanjem adekvatnih uslova za život, obezbedimo opstanak što većeg broja porodica na ovim prostorima- rekao je ministar prilikom obilaska Menkovića.Inače, u Cernici je na zahtev meštana dogovorena rekonstrukcija četiri kuće koje su u lošem stanju, a obećano je rešavanje problema nedostatka vode za tri domaćinstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK