KNJIGA NA DAR”: Prvi živi pesnički susret ove godine u Paraćinu održan ispred Biblioteke

Z. Rašić

22. 04. 2021. u 23:01

PRVI pesnički susret članova paraćinskog Književnog kluba “Mirko Banjević” sa publikom ove godine održan je danas na novom trgu ispred Biblioteke “Dr Vićentije Rakić”, a sudeći prema interesovanju srednjoškolaca i prolaznika, pesnička reč u pandemiji istinski nedostaje.

КЊИГА НА ДАР”: Први живи песнички сусрет ове године у Параћину одржан испред Библиотеке

Foto: Z.Rašić

 Organizator događaja, pored kluba, bila je upravo Biblioteka, čija direktorka, Leposava Ivanković, naglašava da se Vićentije Rakić zalagao  za vaspitanje igrom i umetnošću, te bi zato bio srećan da vidi toliko autora i dece ispred biblioteke. A novi trg nezvanično je već poneo njegovo ime.

 Susret pod nazivom “Knjiga na dar” osmišljen je povodom sutrašnjeg Svetskog dana knjige i autorskih prava. Prisutni učenici su mogli - osim da slušaju poeziju – još i da dobiju potpisanu knjigu autora. Sunčani dan i entuzijazam članova  kluba koji su jedva dočekali da govore pred publikom učinili su ovaj poetski događaj skoro dirljivim. Sve je obradovao i dolazak 80. godišnjeg Đorđa Petkovića, osnivača kluba i njegovog počasnog predsednika, koji i pored pozamašnog broja godina ne odustaje od književnosti i širenja ljubavi prema lepoj reči.

 A kako naglašava predsednica KK „Mirko Banjević“ Olga Ružić, zbog epidemije kovida književni događaji su malobrojni i organizuju se onlajn, pa svima nedostaje živa reč i javni nastup. Ovom prolečnom čitalištu podršku je pružila Tehnološka škola, a prisutni su bili i gosti iz Kruševca i Ćuprije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista