U "FONTANI" MISTERIOZNO NESTAJE VODA: Nesvakidašnja situacija u zgradi u Nemanjinoj ulici nerešiva za JKP "Grejanje Čačak"

V. ILIĆ

23. 04. 2021. u 08:38

ZAPOSLENI u JKP "Grejanje Čačak" susreli su se sa do sada neviđenom situacijom u zgradama u Nemanjinoj ulici, od broja 62 do 76. U stanovima na poslednja dva sprata u tim zgradama tokom čitave grejne sezone nije bilo kvalitetnog grejanja, jer je voda iz sistema svakodnevno - misteriozno nestajala. Tako su bili primoravani da ponekad i tri puta dnevno dopunjavaju sistem vodom, često i sa kubikom i po vode po jednom izlasku na teren. Čim ekipa ode, voda iz sistema se opet izgubi, a niko, ne zna gde.

У ФОНТАНИ МИСТЕРИОЗНО НЕСТАЈЕ ВОДА: Несвакидашња ситуација у згради у Немањиној улици нерешива за ЈКП Грејање Чачак

Zgrada u kojoj se gubi voda / Foto V. I.

Stanari na poslednja dva sprata (oko 160 stanova) kivni su na nadležne u "Grejanju", jer, kako ističu, cele sezone su im radijatori bili mlaki ili potpuno hladni. Dodaju da je prosto neverovatno kako niko ne može da otkrije gde nestaje ogromna količina vode iz sistema, čiju dopunu stanari svakoga puta moraju da plate.

- Na početku sezone bili smo ubeđeni da se radi o trenutnom problemu koji će brzo biti rešen, ali kako je vreme odmicalo, shvatili smo da je problem mnogo veći. Nama je u stanovima bilo hladno, pa smo morali da dogrevamo stanove na struju zbog čega su nam računi za struju drastično povećani - jadaju nam se stanari zgrade u Nemanjinoj ulici. - Pomislili smo da je kvar možda nastao zbog nove zgrade koja je sagrađena u našoj blizini, i koja je privezana na naš sistem. Međutim, tek posle više od dva meseca saznali smo da je problem u vodi koja misteriozno nestaje, a niko ne zna gde... To smo saznali pošto je na ulazu u zgradu "Grejanje" "okačilo" obaveštenje u kome nas upoznaju o tome.

Pojedini stanari su pisali žalbe nadležnima u "Grejanju". Dobijali su, kažu, odgovore da su zaposleni u tom preduzeću više puta proveravali sistem, cevi, pumpe, ali da ne mogu da utvrde gde voda iz sistema otiče.

- Naše ekipe bukvalno su svakodnevno obilazile zgradu u Nemanjinoj, popularno nazvanu "Fontana". Tehnička služba je utvrdila da do podstanice, na koju je "prikačena" zgrada, nema gubitaka toplotne energije. Dakle, odbacujemo sumnje da je kvar na dolaznim instalacijama - rekao nam je Danko Ćalović, direktor JKP "Grejanje Čačak". - To znači da voda iz sistema nestaje u samoj zgradi, tačnije u stanovima korisnika, jer na cevima do samih stambenih jedinica nismo primetili curenje ili bilo kakav drugi kvar. Sumnjamo da je neko od stanara demontirao sistem, i da toplu vodu koristi u stanu, ne znamo za koje potrebe. To je, pre svega, kažnjivo, a potom i opasno, jer voda u sistemu nije ni za tehničku upotrebu, pošto se u nju dodaju razne hemikalije.

Ćalović je dodao da je jedino rešenje da ekipe uđu u svaki stan kako bi se pronašao i otklonio problem. To će, kako je naglasio, moći da uradi jedino uz saglasnost stanara.

- Ukoliko nam to stanari ne budu dozvolili, problem nećemo moći da rešimo - zaključio je Ćalović.

UMANjENjE RAČUNA

POJEDINI stanari iz zgrade u Nemanjinoj ulici uputili su žalbu JKP "Grejanje" sa molbom da im se umanje računi za grejanje. Posebna komisija će odlučivati o tim žalbama, pa ostaje da se vidi da li će stanari dobiti umanjenje računa i za koliko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)