NASTAVLJENA IMUNIZACIJA U PREDUZEĆIMA: Gradski štab za vanredne situacije pozvao Leskovčane da se vakcinišu

Игор Митић
Igor Mitić

22. 04. 2021. u 14:51

OD početka imunizacije stanovništva u Leskovcu prvom dozom vakcinisano je 50.675, a drugom 22.389 osoba.

НАСТАВЉЕНА ИМУНИЗАЦИЈА У ПРЕДУЗЕЋИМА: Градски штаб за ванредне ситуације позвао Лесковчане да се вакцинишу

Foto: I. M.

Gradski štab za vanredne situacije poručio je građanima, sa sednice koju je održao u četvrtak, da se u što većem broju odazovu i da se vakcinišu, kako bi se što brže došlo do kolektivnog imuniteta.

Pored redovne revakcinacije koja se obavlja zakazivanjem, građani Leskovca mogu da prime prvu dozu „Fajzer“ i „AstraZeneka“ vakcine i bez prijave, a očekuje se da u grad na Veternici stignu ruska „Sputnjik V“ vakcina kao i veće količine kineske „Sinofarm“ vakcine koju će građani takođe moći da prime bez on-lajn prijave.

Na Štabu je rečeno da se zahvaljujući Privrednoj komori Srbije uspešno sprovodi vakcinacija radnika u leskovačkim preduzećima. Do sada su vakcinisani zaposleni u preduzećima: „DCP Hemigal“, „Bim teks“ „Džinsi“, „Leskobegz“ i u južnokorejskoj korporaciji „Jura“. U sredu je počela imunizacija zaposlenih u fabrici lekova „Zdravlje“ i preduzeću „Moravka pro“, a uskoro će biti vakcinisani i radnici u firmama: „Mladost“, „Autostop“ i „Aptiv“.

Započet je i prosec vakcinacije pripadnika romske nacionalne zajednice u delu grada u kojem žive. Do sada je prvu dozu u Domu kulture Roma primilo 100 građana, a ovaj proces će i narednih dana biti nastavljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri