DEČAK IZ VLADIČINOG HANA I DALJE NA RESPIRATORU: Doktorka Golubović - Naredni dani kritični, ali se nadamo oporavku

Novosti online

22. 04. 2021. u 14:39

OSMOGODIŠNjI dečak Dušan P. iz Džepa kod Vladičinog Hana i dalje je na respiratoru, na koji je priključen 15. aprila.

ДЕЧАК ИЗ ВЛАДИЧИНОГ ХАНА И ДАЉЕ НА РЕСПИРАТОРУ: Докторка Голубовић - Наредни дани критични, али се надамо опоравку

Foto: J. Ćosin

Prema rečima doktorke Emilije Golubović, direktorke Klinike za dečje interne bolesti, njegovo stanje je i dalje stabilno.

- Bitno je da nema pogoršanja i da je dečakovo stanje stabilno. Inače je njegovo stanje uobičajeno za osobe koje su na respiratoru. Naredna tri, četiri dana su kritična, ali se nadamo njegovom oporavku - rekla je doktorka Golubović.

Sa dečakom je u bolnici njegova majka koja je takođe kovid pozitivna. Ustanovljeno je da je cela porodica kovid pozitivna, a otac je u bolnici u Surdulici.

Podsećamo, osmogodišnji dečak smešten je na Univerzitetskom kliničkom centru Niš, a uz kovid 19 ima i pridružene bolesti, kao što su mišićna distrofija i urođena bolest pluća, zbog čega mu je život ugrožen.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!