19 NOVOZARAŽENIH: U "crvenoj" zoni više prijema

M. B.

20. 04. 2021. u 14:08

TRI kovid odeljenja, „crvena“ zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu tokom minula 24 časa, imaju porast primljenih pacijenata, u odnosu na otpuštene. Trenutno se u njima leči 47 pacijenta (troje više nego juče) a otpušten je jedan.

19 НОВОЗАРАЖЕНИХ: У црвеној зони више пријема

Foto: M. B.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju smešteno je 17, po 15 na Internom i Neurologiji. Pozitivan test na korona virus imaju njih 39, troje negativan, petoro čeka rezultate testiranja. Jedan pacijent priključen je na „high flow“ aparat sa visokim protokom kiseonika. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje četvoro, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom. Jednog pacijenta otpustili smo na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Po izjavi dr Aleksandra Čivovića, v.d. direktora milanovačkog Doma zdravlja, još 19 osoba su potvrđeno zaražene korona virusom. U aktuelnom „piku“ epidemije, ovde je kovid-19 potvrđen kod ukupno 3.048 osoba, od kojih je 1.369 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 3.048 lica, uz nažalost 108 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!