I BADE MANTIL U WC ŠOLJI: Šta sve završi u kanalizaciji, a ne bi smelo - spisak je šokantan! (FOTO)

Lj. P.

20. 04. 2021. u 12:15

U KANALIZACIONOJ mreži vrlo često se pronalaze stvari kojima tu nije mesto, od štapića za uši do delova starog nameštaja, što izaziva začepljenja, poplave i druge probleme.

И БАДЕ МАНТИЛ У WC ШОЉИ: Шта све заврши у канализацији, а не би смело - списак је шокантан! (ФОТО)

JKP "Vodovod i kanalizacija"

Zato su u JKP "Vodovod i kanalizacija" pokrenuli akciju o tome šta ne bi trebalo da se baca u ve-ce šolju. Novosađani su u poštanskim sandučićima pronašli letak sa slikovitim prikazom stvari koje ne bi trebalo da preko toaleta završe u kanalizacionoj mreži.

Na spisku nepoželjnih stvari su vlažne maramice, pelene, štapići za uši, ulošci i tamponi, najlon čarape, stari lekovi, masnoća i ulje, flasteri, cigarete, ljuske od jaja, ostaci kafe, gumene rukavice i zaštitne maske.

- S obzirom na to da je vreme pandemije i da se svakodnevno, kao sredstvo zaštite koriste hirurške maske, primetili smo da one sve češće svoje mesto pronalaze u kanalizaciji - ističu u "Vodovodu". - Reč je o materijalu koji se ne razgrađuje i upravo iz tog razloga, maske predstavljaju ozbiljan problem i mogu da ugroze rad pumpi i mašina za preradu otpada.

JKP "Vodovod i kanalizacija"

 

U kanalizaciju svakako ne bi trebalo odlagati krupan otpad kao što su gume, delovi nameštaja i bele tehnike, delove automobila i leševe životinja. To je, međutim, samo deo stvari koji se pronalaze u šahtovima i kanalizacionim otvorima.

BADE MANTIL IZAZVAO POPLAVU

NOVOSAĐANKI Mariji K., ni danas nije jasno kako je neko mogao u ve-ce šolju da baci bade mantil, koji je pronađen u kanalizacionim cevima u stambenoj zgradi.

- U nekoliko stanova je izbila poplava zbog zagušenja kanalizacionih cevi, a kada su majstori došli da to poprave, izvukli su pomenuti bade mantil - priseća se te scene naš sagovornica.

- Ovakvu vrstu otpada treba odlagati na propisana mesta, jer mogu ozbiljno da oštete i zaguše pumpe i izazovu kvarove i ozbiljno ugroze funkcionisanje komunalnog sistema našeg grada i dovedu do neplaniranih finansijskih troškova - upozoravaju u "Vodovodu i kanalizaciji".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)