BEBA OBOLELA OD VIRUSA KORONA U TEŠKOM STANJU: Doktorka Savić iz Pedijatrijske klinike- Tri sata posle rođenja počela da pokazuje simptome

Tanjug

16. 04. 2021. u 15:55

DEVOJČICA rođena u kraljevačkom porodilištu pre sedam dana pozitivna je na korona virus i u teškom je stanju, potvrdila je pedijatar Dragana Savić, iz Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Kragujevac i rekla da se u ovom trenutku lekari bore sa plućnom hipertenzijom koja je ugrožava.

БЕБА ОБОЛЕЛА ОД ВИРУСА КОРОНА У ТЕШКОМ СТАЊУ: Докторка Савић из Педијатријске клинике- Три сата после рођења почела да показује симптоме

Foto: Privatna arhiva

- Beba je iz kraljevačkog porodilišta primljena u subotu rano ujutru. Kovid pozitivna je bila kod njih u porodilištu, antigenski test je kod nas takođe bio pozitivan, urađen je i PCR test koji pokazao pozitivan rezultat. Beba je relativno stabilna bila prvih dana, a onda je od trećeg dana života na mehaničkoj ventilaciji- rekla je dr Savić.

Ona je rekla da se beba nalazi na intenzivnoj nezi i da prima terapiju.

Prema rečima doktorke Savić beba je odmah nakon rođenja, posle tri sata, počela da iskazuje simptome infekcije korona virusa.

- Već nakon tri sata od rođenja beba je počela respiratorno da se pogoršava, dobila je visoku temperaturu, urađen je antigenski test po protokolu i prebačena kod nas radi daljeg lečenja i praćenja- rekla je dr Savić.

Kako je doktorka Savić rekla, pretpostavlja se da je infekcija nastala još dok je beba bila u stomaku, s obzirom na to da je već u trećem satu pokazala simptome kovid infekcije.

- Mama je bila pozitivna takođe, ali bez kliničke simptomatologije. Beba je, na žalost, razvila tešku i ozbiljnu kliničku sliku, tako da je verovatno, ona teorija da ne postoji ili je smanjen rizik od prenosa, ovim opovrgnuta- zaključila je dr Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)