STABILNIJA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U PČINJSKOM OKRUGU: Smanjuje se broj novoinficirane dece i mladih

J. S.

14. 04. 2021. u 14:35

SUDEĆI prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Pčinjskom okrugu se stabilizuje epidemiološka situacija, o čemu svedoči pad broja novoobolelih ali i manji broj hospitalizovanih.

СТАБИЛНИЈА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Смањује се број новоинфициране деце и младих

Foto: J.S.

Od 380 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 86 je pozitivnih na koronavirus.

Od tog broja 35 je iz Vranja, 16 iz Bujanovca, 15 iz Vladičinog Hana, 8 iz Preševa, 7 iz Trgovišta, 4 iz Surdulice i 1 iz Bosilegrada.

Ono što raduje, kada je u pitanju epidemiološka situacija u gradu je manji broj obolelel dece i omladine.

Zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović kaže da oni vode evidenvciju na osnovu podataka koje dobijaju od direktora škola i predškolske ustanove.

- U ovom trenutku koronavirusom inficirana su 82 zaposlenama u obrazovnim ustanovama na teritorij grada, dok je broj obolele školske dece i dece iz vrtića znatno manji nego u ranijem periodu, tako da je u ovom trenutku kod 57 dece povrđen virus - kaže Jović.

U kovid ambulanti u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljena su 242 pregleda, 77 prvih.

Uzorkovana je krv kod 124 pacijenta i sačinjena 102 RTG pluća. Urađen je 81 antigenski i jedan PCR test, od kojih je 29 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 25 pacijenata.

U kovid bolnicama hospitalizovano je 139 pacijenata. Od tog broja 130 je pozitivno na koronavirus i isto toliko ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku su 82 pacijenta. Na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata, a otpušteno 16. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 55 slobodnih postelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)