NOVOINFICIRANIH 16: Od početka epidemije u Rudničko-takovskom kraj ukupno zaraženo 2.997, preminulo 111

Milorad Bošnjak

14. 04. 2021. u 11:51

PREMINUO je još jedan pacijent, star 85 godina, u „crvenoj“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 časa.

НОВОИНФИЦИРАНИХ 16: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крај укупно заражено 2.997, преминуло 111

Foto: M.B.

Prema preseku od jutros u osam sati, u tri kovid odeljenja ove bolnice hospitalizovano je 39 pacijenata.

- Na Grudnom odeljenju smešteno je 15, na Internom 14 i deset na Neurologiji. Pozitivan test na kovid-19 ima ih 35, negativan dvoje, dvoje čeka rezultate testiranja. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje tri pacijenta, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, petoro smo otpustili na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke bolnice.

Po poslednjim podacima, saopštenim iz milanovačkog Doma zdravlja, registrovano je još 16 lica, novozaraženih korona virusom. U aktuelnom „piku“ epidemije, ovde je ukupno zaraženo 2.937 osoba, od kojih su 1.292 izlečene.  

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 2.937 lica, uz nažalost 106 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)