BEZBEDNIJE ZA PEŠAKE I BICIKLISTE: U novosadskoj Ulici Narodnog fronta od danas radi novi semafor (FOTO)

Lj.P.

13. 04. 2021. u 12:35

NOVOPOSTAVLjENI semafor na pešačkom prelazu preko Ulice narodnog fronta kod broja 52 u Novom Sadu od danas, nakon probnog rada na žutom treptaču, pušten je u režim redovnog rada, obaveštavaju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

БЕЗБЕДНИЈЕ ЗА ПЕШАКЕ И БИЦИКЛИСТЕ: У новосадској Улици Народног фронта од данас ради нови семафор (ФОТО)

Foto: UGZINS

Zbog velike frekvencije saobraćaja i relativne blizine škole i predškolske ustanove postojala je opravdana potreba da se na ovom prelazu postavi semafor, čime je pešacima i biciklistima omogućeno bezbednije kretanje preko saobraćajnice sa četiri saobraćajne trake.

U okviru radova na postavljanju semaforskih uređaja, urađena je i delimična rekonstrukcija pešačkih i biciklističkih staza u zoni prelaza sa obe strane kolovoza, a pristupačnost je omogućena izgradnjom rampi i taktilnih ploča.

Foto: UGZINS

 

Biciklistički prelaz je označen crvenom bojom, čime je postao znatno uočljiviji za sve učesnike u saobraćaju.


Novoizgrađeni semafor radiće u detektorskom režimu, odnosno pešaci će pritiskom na taster najaviti pojavu zelenog svetla, radi bezbednog prelaska preko kolovoza.


Za postavljanje ovog semafora u budžetu Grada izdvojeno je 9,2 miliona dinara, a uskoro će biti semaforizovana još dva pešačka prelaza u Novom Sadu, u Futoškoj i Jevrejskoj ulici.


Iz Gradske uprave apeluju na vozače da dodatno obrate pažnju na novopostavljeni semafor, s obzirom na to da je predmetni pešački prelaz do sada bio obeležen samo horizontalnom signalizacijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili