JEDNA OSOBA PREMINULA: U Zaječaru 33 nova kovid slučaja

S.M.J.

12. 04. 2021. u 14:10

NA osnovu 72 obrađena PCR i antigen uzorka u poslednja 24 časa na teritoriji grada Zaječara potvrđena su nova 33 slučaja kovida-19. Od tog broja njih 22 su žene, a 11 muškarci uzrasta od 19 do 75 godina.

ЈЕДНА ОСОБА ПРЕМИНУЛА: У Зајечару 33 нова ковид случаја

Foto: SMJ

Na Grudnom odeljenju zaječarskog Zdravstvenog centra preminula je jedna osoba od posledica virusne infekcije. Na Infektivnom odeljenju zbrinuto je 47, a na Grudnom 38 pacijenata, od kojih su ulupno četiri osobe hospitalizovane u poslednja 24 časa. Na kiseoniku je 56 virusom korona inficiranih osoba.

Iz Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, međutim upozoravaju da nema mesta opuštanju, s obzirom na procentualni porast broja inficiranih.

- Pored prilično dobrog odziva za imunizaciju, na teritoriji našeg grada, usled očiglednog nepoštovanja propisanih mera, u objektima kojima je omogućen rad kao i na masovnim kućnim i sličnim okupljanjima i proslavama, procentualno raste broj novoinficiranih virusom korona.

Ovakvo neodgovorno ponašanje dela populacije našeg grada, može nas dovesti u situaciju da svi trpimo posledice pooštravanja mera na našoj teritoriji, što nikome nije u interesu - ističe gradonačelnik Zaječara i komandant Štaba, Boško Ničić.

U Zaječaru i okolini do sada je 13.909 osoba primilo prvu dozu jedne od četiri ponuđene vakcine, a 9.588 ih je revakcinisano.

Na teritoriji grada Zaječara od početka pandemije do danas zabeležen je 4.591 slučaj kovida i to 2.325 kod ženske i 2.266 kod muške populacije. Od ovog broja izlečeno je 4.179 osoba. Od početka pandemije obrađeno je ukupno 20.137 PCR i antigen uzoraka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a