KOVID POLAKO POPUŠTA U POMORAVSKOM OKRUGU: Tokom prve sedmice aprila pozitivan svaki treći testirani

Z. Rašić

10. 04. 2021. u 18:57

SVAKI treći testirani stanovnik Pomoravskog okruga bio je pozitivan na virus korona u prvoj sedmici aprila, pokazuju zbirni podaci nadležnog Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“, što je bolji rezultat nego u martu, kad je pozitivan bio svaki drugi.

КОВИД ПОЛАКО ПОПУШТА У ПОМОРАВСКОМ ОКРУГУ: Током прве седмице априла позитиван сваки трећи тестирани

Foto: Z. Rašić

Testirano je ukupno 2.511 osoba u svih šest opština, a pozitivno bilo 803. Najviše testiranih - i pozitivnih, evidentirano je u Jagodini, gde je urađeno 886 antigenskih i PCR testova, a otkriveno 229 pozitivnih. Na drugom mestu je Paraćin, gde je od 551 nalaza bilo 216 pozitivnih. Sledi Ćuprija sa 519 testiranih i potvrđenih 160 novih infekcija, a zatim Despotovac - sa 87 pozitivnih od 227 nalaza.

U Svilajncu je od 1. do 7. aprila uzorkovano 219 osoba sa simptomima, od kojih je 79 bilo pozitivno na kovid. Najmanji broj testiranih i potvrđenih slučajeva imao je Rekovac, 109 nalaza, od njih 32 pozitivna.

Nažalost, sedamnaest obolelih iz Pomoravskog okruga za prvih sedam dana u aprilu izgubilo je bitku sa kovidom: u Ćupriji 9, u Paraćinu 4, troje je preminulo u Despotovcu i jedna osoba u Svilajncu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati