RADOVI NA DEONICI KLADOVO - DONJI MILANOVAC: Rehabilitacija puta gotova do decembra

S. M. J.

09. 04. 2021. u 16:12

REHABILITACIJA dela državnog puta četvrtog reda broj 35 od Kladova do Donjeg Milanovca trebalo bi da bude završena do početka decembra. Ova deonica duga je 64,5 kilometara i povezuje Borski sa Braničevski okrugom.

РАДОВИ НА ДЕОНИЦИ КЛАДОВО - ДОЊИ МИЛАНОВАЦ: Рехабилитација пута готова до децембра

FOTO: S. M. J.

- Reč je o deonici koja opštine Kladovo i Majdanpek preko Donjeg Milanovca državnim putem prvog B reda 34 povezuje sa opštinama Golubac i Veliko Gradište i gradom Požarevcem u Braničevskom okrugu. Obnova tog puta ima ogroman značaj za meštane opštine Kladovo, ali i za ceo Borski okrug - kaže Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.

Rehabilitacija ove saobraćajnice ugovorena je nedavno u Rudnoj Glavi, na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednicima lokalnih samouprava i načelnikom Borskog okruga.

- Država je u rehabilitaciju dela državnog puta Kladovo – Brza Palanka investirala 1,37 milijardi dinara, dok je za izgradnju mosta kod Milutinovca uloženo dodatnih 115,2 miliona dinara. Put Kladovo – Donji Milanovac veoma je važan za život svih ljudi u ovom kraju, u ekonomskom smislu, ali i za brojne turiste koji preko graničnog prelaza Đerdap ulaze u našu zemlju i u Rumuniju - naglasio je Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024