U KOVID ODELJENJIMA 42 PACIJENTA: 57 novozaraženih

Milorad Bošnjak

09. 04. 2021. u 12:15

BROJ pacijenata u „crvenoj“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u njena tri kovid odeljenja, nije promenjen u odnosu na prethodne zvanične izveštaje.

У КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 42 ПАЦИЈЕНТА: 57 новозаражених

Foto: M.B.

U njima se, računajući u taj broj sada hospitalizovane i otpuštene pacijente, trenutno leče njih 42 . Dva od njih priključena su na respiratore sa visokim protokom kiseonika, takozvane „high-flow“ aparate.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju smešteno je 16 pacijenata, po 13 na Internom i Neurologiji. Pozitivan test na kovid-19 ima njih 36, negativan četvoro, rezultate testiranja čekaju dva pacijenta. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje četiri pacijenta, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju ovim virusom, četvoro smo otpustili kući – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Po današnjim podacima milanovačkog Doma zdravlja, broj novozaraženih korona virusom je 19. U periodu od 6. aprila do juče, otkako nisu saopštavani ti zvanični podaci, broj novoinficiranih bio je 38, što zbirno za te prethodne dane i danas, podrazumeva njih 57.

U aktuelnom „piku“ epidemije, prema evidenciji ovog Doma zdravlja, ukupno je zaraženo 2.866 osoba, od kojih je 1.252 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni imalo blaži trend smirivanja, zaraženo je ukupno 2.866 lica, uz nažalost 101 smrtnu žrtvu.

Od početka imunizacije protiv kovida-19 do danas, u ovom kraju vakcinisana su ukupno 8.222 zainteresovana lica: 5.436 Sinofarmom, 1.99 Sputnjikom, 1.047 Fajzerovom i 640 Astra Zenekom. Revakcinisana su 5.632 lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća