BEZ PREMINULIH U GORNJEM MILANOVCU: U kovid odeljenjima 42 pacijenta

Milorad Bošnjak

08. 04. 2021. u 12:54

DAN bez ijednog pacijenta preminulog od kovida-19, u odnosu na prethodne dane. U „crvenoj“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u njena tri kovid odeljenja, trenutno se leče 42 pacijenta.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: У ковид одељењима 42 пацијента

Foto: M.B.

 Dva od njih priključena su na respiratore sa visokim protokom kiseonika, takozvane „high-flow“ aparate.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju smešteno je 18 pacijenata, po 12 na Internom i Neurologiji. Pozitivan test na kovid-19 ima njih 38, negativan četvoro. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje tri pacijenta, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju ovim virusom – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Po evidenciji milanovačkog Doma zdravlja, ukupan broj ovde zaraženih kovidom-19 u aktuelnom „piku“ epidemije 2.809, od kojih je 1.197 izlečeno. Novi podaci tek slede.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni imalo blaži trend smirivanja, zaraženo je ukupno 2.809 lica, uz nažalost 101 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)