VELIKO INTERESOVANJE ZA VAKCINACIJU: Imunizovano preko 15.000 Jagodinaca

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 04. 2021. u 12:19

VAKCINACIJA u seoskim ambulantama grada Jagodine počela je juče. Imunizacija je krenula iz najvećeg sela Ribara, a prvu dozu primili su i meštani Končareva i Rakitova.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Имунизовано преко 15.000 Јагодинаца

Foto: Skupština Grada Jagodina

Računajući vakcinisane i u gradu, juče je vakcinisano 900 meštana grada na Belici. Imunizacija se danas nastavlja u Kočinom Selu i Novom Laništu, gde će vakcinu moći da prime i stanovnici Starog Laništa. Do sada je vakcinisano preko 15.000 Jagodinaca, a revakcinisano preko 10.000. Za imunizaciju i dalje vlada veliko interesovanje.

- Zainteresovani su se prijavljivali mesnim kancelarijama, koje su spiskove dostavljali Skupštini grada, čiji su zaposleni pozivali građane i određivali im termine na 5 minuta kako bismo ispoštovali sve epidemiološke mere Kriznog štaba i kako se ne bi stvarale gužve. U narednih osam dana obići ćemo sve seoske ambulante, tako da će svi moći da se vakcinišu bez zakazivanja putem e-uprave - kaže za „Novosti“ Marija Jovanović, pomoćnik gradonačelnika grada Jagodine za informisanje.

Ona dodaje da je interesovanje za imunizaciju u seoskim sreedinama veliko, da su slabo pokretnima na raspolaganju skupštinski automobili, koji ih voze do njihovih kuća. Nepokretni građani i dalje vakcinu primaju kod svojih kuća, jer kod njih odlaze mobilni timovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu