DA NAM DECA BUDU SIGURNA U SAOBRAĆAJU: U Somboru počela podela auto-sedišta za bebe rođene ove godine

J. BEKIĆ

07. 04. 2021. u 17:34

U SKUPŠTINI grada Sombora gradonačelnik Antonio Ratković i članovi Saveta za bezbednost saobraćaja uručili su prvih 100 auto-sedišta za bebe koje su rođene u 2021. godini.

ДА НАМ ДЕЦА БУДУ СИГУРНА У САОБРАЋАЈУ: У Сомбору почела подела ауто-седишта за бебе рођене ове године

Foto: J. Bekić

Ovo je peta godina zaredom kako Grad Sombor daruje auto sedišta za bezbednu vožnju najmlađih sugrađana.

Dodatnih 100 sedišta za prevoz dece u automobilima biće dodeljeno putem javnog poziva, a moći će da se prijave svi zainteresovani roditelji koji su dobili decu u 2020. i 2021. godini, a nisu dobili sedište na poklon od grada.

- Savet za bezbednost saobraćaja, kada je konstituisan u ovom sazivu, odlučio je da će prioritet biti bezbednost naših najmlađih učesnika u saobraćaju i zato smo se odlučili za ovu lepu meru. Milion dinara godišnje se izdvaja za kupovinu auto-sedišta i isto toliko novca se usmeri za kupovinu dečjih sedišta za bicikle - istakao je Ratković.

Kako je najavljeno, Savet za bezbednost saobraćaja će nastaviti sa opremanjem vrtića u gradu i u 15 naseljenih mesta, uređenjem zona škole, podelom prvarica, edukacijama predškolaca i školaraca, a u planu za ovu godinu je i postavljanje dva displeja sa radarom za merenje brzine u zoni vrtića u Konjovićevoj ulici i u zoni škole na Staparskom putu u ovom gradu.

Sredstva kojima se finansiraju ove akcije obezbeđena su od naplate kazni nesavesnim vozačima na teritoriji Grada Sombora.

Foto: J. Bekić

                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!