I RUMLJANI ĆE SLATI ĐUBRE U JARAK: Na korak od rešavanja višedecenijskog problema oko odlaganja smeća na regionalnoj deponiji

S. Kostić

06. 04. 2021. u 08:25

OPŠTINA Ruma je na korak da se priključi opštinama Sremska Mitrovica, Šabac, Bogatić i Šid, i da svoje smeće ubuduće odlaže na Regionalnoj deponiji "Srem-Mačva".

И РУМЉАНИ ЋЕ СЛАТИ ЂУБРЕ У ЈАРАК: На корак од решавања вишедеценијског проблема око одлагања смећа на регионалној депонији

Foto JKP Srem - Mačva

Ovu odluku podržali su i odbornici dveju skupština Grada Sremska Mitrovica i Šapca, gde su na svojim poslednjim sednicama dali saglasnost JKP "Komunalac" u Rumi, za priključenje sistema ovoj Regionalnoj deponiji, koja se nalazi u blizini Jarka.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, kaže da je lokalna samouprava odlučna da i taj veliki višedecenijski problem konačno reši.

- Veoma ubrzo prestaće da se odlaže smeće na gradskoj deponiji, koja je trebalo da bude zatvorena pre deceniju - ocenio je Mančić.

- Proces zatvaranja i saniranja deponije možda je još kompleksniji posao.

DODATNI TROŠKOVI

- PRELAZAK na regionalnu deponiju nosi i dodatne troškove. Najviše u samom "Komunalcu", gde je potrebno izgraditi platoe za razvrstavanje smeća, obezbediti dodatna prevozna sredstva i kontejnere za odvoženje smeća izvan teritorije naše opštine - kaže Mančić.

- Moramo je zasuti, obezbediti, uraditi sve ono što propisi nalažu. Naravno, mi smo spremni za taj posao. Izdvojićemo sredstva iz opštinskog budžeta, ali ćemo konkurisati i kod nadležnog ministarstva.

- Nama je jednostavnije da se uključimo u regionalnu deponiju "Srem - Mačva" u Jarku, jer naši kamioni ionako tim putem prolaze kada odvoze smeće iz velikih sela rumske opštine. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati