VANREDNA SITUACIJA U VOJVODINI: Ova grupa ljudi dominira među zaraženima korona virusom

LJ.P.

03. 04. 2021. u 12:08

ISNTITUT za javno zdravlje Vojvodine epidemiološku situaciju u Vojvodini ocenjuje kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda ovolevanja na visokom nivou.

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ВОЈВОДИНИ: Ова група људи доминира међу зараженима корона вирусом

Foto N. Karlić

U ovom trenutku, kako navode, na teritoriji 44 opštine i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna, a  nepovoljna epidemiološka situacija je na području opštine Titel.

U izveštaju za 2. april, navodi se da je prethodnog dana u Vojvodini registrovano 1.180 novih slučajeva, a u 1.002 (84,0 odsto) je dokazano brzim antigenskim testom. Ovi pacijenti predstavljaju rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih.

- Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa – navode U Institutu za javno zdravlje Vojvodine. - Najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu, 257, među kojima, takođe, dominiraju pacijenti potvrđeni brzim anigenskim testom.

Među novoobolelim i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, među kojima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina. Institut ovu situaciju smatra krajnje nepovoljnom i očekuje produženje epidemijskog talasa, i da je potrebno da vakciniše što veći broj ljudi.

U ovom trenutku u Vojvodini je registrovanih aktivnih slučajeva  20.328, a najveći broj 4.999 je u Novom Sadu, u Pančevu više od 1.600, u Subotici ih je trenutno više od 1.400, Zrenjaninu više od 1.100, a u ostalim opštinama je trenutno manje od 1.100 registrovanih aktivnih slučajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)