NA IVICI PUCANJA I SNAGE: Upozorenje grupe zaposlenih u kraljevačkoj Opštoj bolnici

G. ĆIROVIĆ

02. 04. 2021. u 14:36

KAKO bi skrenuli pažnju javnosti da su na izmaku snage i ivici pucanja u danonoćnoj borbi protiv kovida-19, i istovremeno apelujući na poštovanje svih epidemioloških mera, četrdesetak zaposlenih u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu obustavili su u petak pre podne rad na dvadeset minuta.

НА ИВИЦИ ПУЦАЊА И СНАГЕ: Упозорење групе запослених у краљевачкој Општој болници

Foto: Privatna arhiva

- Pritisak na zdravstvo je ogroman jer je broj bolesnih sve veći. Hteli smo da pokažemo da smo i mi od krvi i mesa. Hteli smo da uputimo apel da se poštuju protivepidemijske mere, jer ako se ovako bude nastavilo neće imati ko da leči ljude - rekao je Vladimir Nović, predsednik sindikata „Nezavisnost“ u OB „Studenica“, dodajući da je ova obustava rada zapravo pauza za doručak koju zaposleni u ovoj ustanovi odavno ne koriste.

Okupljeni lekari i medicinsko i nemedicinsko osoblje, istakli su da je svakodnevno na dijagnostici u kovid ambulantama više od 250 ljudi, kao i da su najviše opterećene službe infektologije, pulmologije, anesteziologije, radiologije, laboratorije… Ovom prilikom odana je i pošta svim preminulima od koronavirusa, a zaposlenima u zdravstvu i ustanovama socijalne zaštite upućena je podrška kako bi se izborili sa epidemijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru