TRAJU RADOVI NA CRPILIŠTU: Vlasotinčani drugi dan bez vode za piće

I.M.

01. 04. 2021. u 13:22

VLASOTINČANI su i dalje bez vode za piće, jer je njena proizvodnja prekinuta zbog smanjenih količina sirove vode koje su u fabriku stizale sa crpilišta.

ТРАЈУ РАДОВИ НА ЦРПИЛИШТУ: Власотинчани други дан без воде за пиће

Foto: I. Mitić

Vodosnabdevanje varoši je prekinuto u sredu u 15 časova i od tada ekipe vlasotinačkog JKP „Vodovod“ rade na čišćenju crpne stanice od nagomilanog peska koji se javio kao posledica prepumpavanja vode direktno iz reke Vlasine, posle januarskih poplava, kada je došlo do oštećenja vodozahvata.

- S obzirom na to da na crpilištu, dubine osam metara, ne postoji ispusni ventil, vađenje peska se vrši kofama što usporava neophodne radove. Očekujemo da oni budu okončani u toku dana i da ćemo omogućiti nesmetan rad pumpi i uspostaviti postupak prerade i distribucije – kazao je Zvonko Ilić, direktor JKP „Vodovod“ u Vlasotincu.

Vlasotinčani se vodom za piće i kuvanje snabdevaju iz cisterni. Korisnici se podsećaju da će vodu, i posle uspostavljanja redovnog snabdevanja, moći da koriste samo za tehničku upotrebu dok iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje ne stigne potvrda o njenoj fizičko-hemijskoj ispravnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!