UKINUTA VANREDNA SITUACIJA: Putevi ka babušničkim selima prohodni i osposobljeni za saobraćaj

V.Ć.

01. 04. 2021. u 13:07

SHODNO preporukama Štaba za vanredne situaje, u Babušnici je ukinuto vanredno stanje, uvedeno zbog obilnog snega koji je mnoge delove opštine 18.marta, odsekao od sveta.

УКИНУТА  ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Путеви ка бабушничким селима проходни и оспособљени за саобраћај

Foto: Privatna arhiva

O obrazloženju odluke u ukidanju vanrdne sitacije navodi se da svi izveštji sa terena govore o tome da se sneg polako topi, da je vodostaj potoka i rečica u porastu, ali da nema indicija da bi se mogli izliti. Putevi ka selima su prohodni i osposobljeni za saobraćaj, a monteri disribucije su povezali pokidane vodove i time omogućili uredno snabdevanje strujom.

    Odluka je inače uvedena, kada su mnogi žitelji babušničkih sela prema Zvoncu i Suvoj planini ostali odsečeni u smetovima koji su na pojedinim prevojima bili visoki i preko dva metra i kada putari uprkos danonoćnom radu i pomoći izdrugih gradova, nisu uspevali da očiste saobraćajnice zbog visokih smetova i raskavašenog snega koji je padao nekoliko dana. Posle otopljavanja strepelo se od naglog topljenja snega, što se na svu sreću nije desilo pa nije bilo ni poplava.

Tokom vanrednog stanja ekipe spasilaca i lekara su u nekoliko navrata  spasavale obolele gorštake kojima je bila neophodna lekarska pomoć.

                                                                                                                         

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a