OD DEPONIJE PRAVE PARKING SA NAJMANJE 1.000 MESTA: Sve veći broj turista u Beloj Crkvi diktira nove uslove (FOTO)

J. J. BALjAK

29. 03. 2021. u 18:15

ZBOG sve većeg broja turista, koji leto provode u Beloj Crkvi, neophodno je da se oko Glavnog i Vračevgajskog jezera, gde u jeku sezone bude i do 10.000 kupača dnevno, obezbedi minimum 1.000 parking mesta.

ОД ДЕПОНИЈЕ ПРАВЕ ПАРКИНГ СА НАЈМАЊЕ 1.000 МЕСТА: Све већи број туриста у Белој Цркви диктира нове услове (ФОТО)

Foto. Opština Bela Crkva

To će biti veliki poduhvat, s obzirom na to da oko ovih kupališa trenutno ima svega tristotinak mesta za parkiranje, što je trećina od potrebnog broja, ali u JP „Belocrkvanska jezera“ ističu da će postepeno raditi na tome.

- Na mestu divlje deponije, koja je nebrigom pojedinaca nastala na Glavnom jezeru, kod tzv. plivačkog, posipanjem tucanika napravili smo parking za oko pedeset vozila, a u planu je da se značajno proširi i parking na Vračevgajskom jezeru, u delu do asfaltnog puta, što će povećati i broj gostiju na tom atraktivnom kupalištu – najavljuje Sava Stefanov, direktor „Belocrkvanskih jezera“.

On podseća i da je prošla turistička sezona bila najbolja ikada, te da se godinama na rezervaciju smeštaja u toj varošici čeka i po dve sedmice, zbog čega smatra da bi trebalo drastično da se povećaju i smeštajni kapaciteti.

- Trenutno u ponudi imamo manje od hiljadu ležajeva, a praksa je pokazala da bi nam i 10.000 registrovanih kreveta bilo malo. Zato imamo u planu izgradnju novih bungalova na Vračevgajskom – dodaje Stefanov.

Foto: J. J. Baljak

Turisti u Beloj Crkvi mogu da iznajme smeštaj u domaćoj radinosti, namenski građenim apartmanima, bungalovima i u tri auto-kampa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani