KAPACITETI NA JUGU SRBIJE GOTOVO NA IZDISAJU: Vojna bolnica Niš ponovo u kovid sistemu, sve spremno za prijem pacijenata

Novosti online

29. 03. 2021. u 17:01

VOJNA bolnica Niš od danas je ponovo ušla u kovid sistem i sa 86 ležajeva, od čega je 46 kiseoničnih mesta, u njoj je sve spremno za prijem kovid pacijenata.

КАПАЦИТЕТИ НА ЈУГУ СРБИЈЕ ГОТОВО НА ИЗДИСАЈУ: Војна болница Ниш поново у ковид систему, све спремно за пријем пацијената

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Želim da se zahvalim našim vojnim lekarima i medicinskom osoblju koji su uspeli da u najkraćem mogućem roku pripreme sve za prijem kovid pacijenata. Uveren sam da će kao i uvek dati sve od sebe da oboleli dobiju kvalitetnu lekarsku negu i da se što pre oporave i vrate svojim kućama - rekao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović.

S obzirom da su kapaciteti u bolnicama na jugu Srbije gotovo na izdisaju, niški Krizni štab uputio je molbu Ministarstvu odbrane za vraćanje Vojne bolnice Niš u kovid sistem.

U Nišu je na današnji dan registrovano 285 novozaraženih, a zbog teške epidemiološke situacija u ovom gradu pripadnici vojnog zdravstva ponovo će priteći u pomoć kolegama iz civilnog zdravstva.

Vojna bolnica u Nišu inače je bila prethodno u kovid sistemu od početka decembra do početka februara i u tom periodu kroz nju je prošlo oko 150 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani