DVA MILIONA ZA VOĆARSKE MAŠINE: Donacijom APV Poljoprivredna škola u Vršcu biće među najopremljenijim u Srbiji

J. J. Baljak

26. 03. 2021. u 16:52

POLjOPRIVREDNA škola u Vršcu dobila je dva miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu za nabavku novih poljoprivrednih mašina.

ДВА МИЛИОНА ЗА ВОЋАРСКЕ МАШИНЕ: Донацијом АПВ Пољопривредна школа у Вршцу биће међу најопремљенијим у Србији

FOTO: Poljoprivredna škola Vršac

Predviđeno je da se kupi novi trobrazni plug obrtač, voćarska platforma i voćarska freza pipalica, čime će se potpuno obnoviti i osavremeniti školska mehanizacija.

FOTO: Poljoprivredna škola Vršac

-U narednom periodu posebnu pažnju ćemo posvetiti obnovi i izgradnji objekata na školskoj ekonomiji, kako bi se savremena poljoprivredna mehanizacija zaštitila od vremenskih uslova, ali i kako bi učenici i kada je loše vreme u tim objektima mogli praktično da se upoznaju sa mehanizacijom – najavljuje direktor škole Srđan Kliska.

On ističe i da više ne postoje nikakve prepreke da svi osmaci, koji su zainteresovani za agronomiju, ne upišu neki od tih smerova, s obzirom na to da je Poljoprivredna škola u Vršcu sada jedna od najopremljenijih i najboljih u Srbiji.

Ova škola je nedavno, u okviru projekta opremanja srednjih poljoprivrednih škola u celoj zemlji, dobila i desetak savremenih ratarskih priključnih mašina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)