PRIMILI RAZLIČITE VAKCINE DA POKAŽU DA SU SVE BEZBEDNE: Originalan potez tročlanog tima za vakcinaciju u Kruševcu

S. BABOVIĆ

19. 03. 2021. u 11:15

JEDAN medicinski tim za vakcinaciju, angažovan na masovnoj imunizaciji u Kruševcu, došao je na originalnu ideju: svi članovi tima primili su različite vakcine da ličnim primerom pokažu Kruševljanima da su sve vakcine bezbedne.

ПРИМИЛИ РАЗЛИЧИТЕ ВАКЦИНЕ ДА ПОКАЖУ ДА СУ СВЕ БЕЗБЕДНЕ: Оригиналан потез трочланог тима за вакцинацију у Крушевцу

Foto: S.Babović

Tako svi koji dođu na punkt 1 u Hali sportova,osim da se zaštite od KOVID-19,mogu i da iz prve ruke čuju kakve su moguće reakcije na Fajzer, Sputnik i Sinofarm vakcinu.

- Dogovorili smo se tako da bi ličnim primerom pokazali ljudima da su sve vakcine dobre i sigurne - priča za “Novosti” dr Miloš Curaković, koji je primio vakcinu Fajzer.

- Ljudi se obično interesuju za dve stvari kada dođu na vakcinaciju. Osim pitanja kada će moći da skinu zaštitnu masku, pitaju upravo i kakve su moguće reakcije. Tu smo da objasnimo i iz prve ruke.

Dr Curaković podvlači da je potpuno jasno da je najbolja vakcina ona koja je trenutno dostupna. Medicinska sestra Jasna Jeremić vakcinisala se ruskom vakcinom.

-”Raspravljali” smo se čija će biti bolja i ko će se bolje zaštititi - priča kroz šalu medicinska sestra Jasna Jeremić, koja je primila vakcinu Sputnik.

- Svi smo,naravno, dobro. U ovom trenutku znamo da doktor ima 28.000 antitela, dok se koleginica i ja još uvek nismo testirale, sačekaćemo malo da se još razvije imunitet. Svakom zdravstvenom radniku bi vakcinacija trebalo da bude važna.

Dve doze kineskog Sinofarma dobila je medicinska sestra Jelena Milanović, treći član tima.

- Tako sam odlučila, i mi smo sada zaštićeni, nastavljamo dalje na imunizaciji naših sugrađana- kaže za “Novosti” Jelena Milanović.

- Već smo uigrani, radimo kao tim. Naravno,svi željno iščekujemo da se epidemija što pre završi.

Miloš, Jasna i Jelena su prvi formiran tim za vakcinaciju u celom Kruševcu. Na imunizaciji rade od decembra prošle godine. Prve vakcine sugrađanima dali su u Dijagnostičkom centru Doma zdravlja, a od početka masovne imunizacije “preselili” su se u Halu sportova.

Dr Miloš Curaković radi već četiri godine kao izabrani lekar u ambulanti u Velikim Kupcima, dok medicinske sestre Jasna Jeremić i Jelena Milanović,dolaze iz Patronažne službe, gde imaju višegodišnje iskustvo.

- Zainteresovanim građanima predočavamo i da posebno obrate pažnju na preventivne mere između dve doze i nakon završetka imunizacije, kao i na vreme razvijanja imuniteta zavisi od vrste vakcina - napominje dr Miloš Curaković.

Kruševac je jedan od gradova koji beleži visok broj imunizovanih građana. Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, na teritoriji grada, prvu dozu vakcine primilo je 23.596, a obe 12.957 lica.

Moguća je i vakcinacija starijih od 45 godina bez prethodnog zakazivanja,a pored portala eUprave, moguća je prijava za vakcinaciju putem gradskog kol centra koji dnevno primi više od 800 poziva starijih Kruševljana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati