DNEVNA POTROŠNJA KISEONIKA VEĆA OD TONE: U paraćinskoj bolnici svi pacijenti na kovid-odeljenju dobijaju kiseoničku podršku

Z. Rašić

18. 03. 2021. u 16:54

TAČNO 155 pregleda, osam prijema pacijenata na bolničko lečenje, pet otpusta u protekla 24 sata i 78 hospitalizovanih na kovid-odeljenju – današnja je epidemiološka slika u Paraćinu, gradu u kome kovid nikako ne popušta.

ДНЕВНА ПОТРОШЊА КИСЕОНИКА ВЕЋА ОД ТОНЕ: У параћинској болници сви пацијенти на ковид-одељењу добијају кисеоничку подршку

Foto: Z. Rašić

Svi ležeći pacijenti su sa upalom pluća i teškom kliničkom slikom, zbog čega su na nekom vidu terapije kiseonikom, čija je dnevna potrošnja premašila tonu. U respiratornoj jedinici na neinvazivnoj ventilaciji je osam bolesnika.

U utorak, 16. marta, lekari su u kovid-ambulanti Doma zdravlja pregledali sto pacijenata, a od ukupno 86 antigenskih i pristiglih PCR nalaza, 48 je bilo pozitivno, što je manji pad broja zaraženih u odnosu na dosadašnji dnevni prosek od oko 60.

Danas je u Paraćinu nastavljena imunizacija stanovništva protiv kovida, tako što je prepodne obavljana revakcinacija ruskim “sputnjikom” po spisku na kome je bila 101 osoba.

Popodne 98 građana trebalo bi da primi prvu dozu kineske vakcine “sinofarm”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili