RUSI ODUŠEVLJENI NOVIM SADOM: Srpska Atina poželjna destinacija za goste iz velike zemlje

S. B.

17. 03. 2021. u 12:51

TURISTIČKE atrakcije Srbije su glavna tema specijalnog dodatka pod nazivom „Otkrijte Srbiju“ u današnjem štampanom i onlajn izdanju ruskih novina “Ruska Gazeta”, koja je dostupna i na internet portalu i društvenim mrežama.

РУСИ ОДУШЕВЉЕНИ НОВИМ САДОМ: Српска Атина пожељна дестинација за госте из велике земље

Novosti

To potvrđuje Tihana Putin, iz Turističke orgaizacije Novog Sada i naglašava da je i Turistička ponuda Srpske Atine i okoline predstavljena putem tog portala, zajedno sa drugim turističkim sadržajima Srbije, a poseta tom sajtu je oko 40.300.000 posetilaca mesečno.

Foto: Printscreen

Turisti koji dolaze iz Ruske Federacije, kako ističe Tihana Putin, posećuju i info centre Turističke organizacije Grada Novog Sada. U 2019. godini bili su na trećem, a 2020. godine na drugom mestu po broju poseta info centrima.

- Novi Sad je oduvek bio poželjna destinacija za turiste iz Rusije- kaže Putinova.- Pored činjenice da nam najveći broj turista dolazi iz glavnog grada Ruske Federacije, u prethodnom periodu evidentiran je i veći broj dolazaka iz Sankt Petersburga i Nižnjeg Novgoroda, grada pobratima Novog Sada, odakle nam letovima preko Moskve dolaze turisti. Trenutno su otvorene direktne avio linije na relaciji Beograd-Moskva i ta činjenica utiče na moguću veću fluktuaciju turista sa ovog tržišta.

U 2019. godini u Novom Sadu je boravilo više od 5.300 turista iz Rusije koji su ostvarili više od 12.400 noćenja. U proseku su boravili 2,34 dana što je više u odnosu na prosečnu dužinu boravka turista u Novom Sadu u 2019. godini koja je iznosila 1,92 dana.

Foto: Printscreen

- Zbog globalno proglašene pandemije koronavirusa u 2020. godini zabeležen je veliki pad turističkog prometa. Međutim, turisti iz Rusije su u izvesnom broju dolazili i prošle godine i po broju noćenja turista iz inostranstva bili su na petom mestu. Dužina boravka ruskih turista je bila gotovo tri (2,83 dana) što je opet iznad prosečne dužine boravka svih turista u 2020. godini (2,35 dana)- kaže Putinova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024