VIŠE OD POLOVINE ZARAŽENIH TESTOVA: U Paraćinu i dalje loša epidemiološka slika, u nedelju otkrivena 51 osoba pozitivna na koronu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

15. 03. 2021. u 16:40

I DALjE veliki broj pregleda i više od 50 odsto testiranih pozitivno je na korona virus, što pokazuje da je epidemiološka slika u Paraćinu nepromenjeno loša.

ВИШЕ ОД ПОЛОВИНЕ ЗАРАЖЕНИХ ТЕСТОВА: У Параћину и даље лоша епидемиолошка слика, у недељу откривена 51 особа позитивна на корону

Foto: Z.R.

Broj pregleda u kovid-ambulanti Doma zdravlja samo se malo smanjio u odnosu na radni dan, kada je uobičajeno više pacijenata koji se javljaju na prvi pregled sa siptomima kovida.

U nedelju je urađeno 97 brzih antigenskih testova i 51 rezultat je bio pozitivan, što je više od 50 odsto. Na kovid-odeljenju Opšte bolnice jedan pacijent je intubiran, a povećan je i broj bolesnika na neinvazivnoj ventilaciji - 7. Prošlog petka je bolnička kovid-ambulanta zabeležila rekordnih 188 pregleda, da bi se u subotu taj broj smanjio na 89, a u nedelju na 59.

Kako kažu lekari u obe zdravstvene ustanove, pad broja pregleda subotom i nedeljom uobičajen je za vikend i nikako ne znači da se epidemija stišava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024