EPIDEMIJA NE JENJAVA: U Boru dupliran broj inficiranih

V.Đ.

15. 03. 2021. u 15:02

ЕПИДЕМИЈА НЕ ЈЕЊАВА: У Бору дуплиран број инфицираних

Foto: Depositphotos

U BORU je 4. marta bilo registrovano 122 ukupno pozitivnih slučajeva virusa korona, dok se zaključno sa 11. martom taj broj gotovo duplirao, tako da je sada na kovid 19 pozitivno 216 osoba.

Nadležni misle da je to posledica popuštanja discipline i propisanih mera, i pozivaju sugrađane da se i  dalje pridržavaju preporučenih epidemioloških mera, kao i da se prijave za vakcinaciju.

U Boru je do sada vakcinisano i revakcinisano 12.652 građana, a ukoliko bude potrebe, otvoriće se I treći punkt za vakcinaciju u MZ Stari Centar. U Opštoj bolnici u Boru na kovid odelenju je hospitalizovano 26 pacijenata od kojih je 24 pozitivno na koronu, a za dve osobe se čeka rezultat.

- Nemamo drugu opciju osim pridržavanja mera i vakcinacije i to je jedini način da situaciju držimo pod kontrolom – kaže dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru. - U obavezi smo da od utorka, kao ispomoć, počnemo da šaljemo i naše zaposlene u KC  Niš, zbog velikog broja obolelih u tom gradu.

On je upozorio i da ako broj zaraženih nastavi da raste i dovede do toga da oboleli zahtevaju bolničko lečenje, Opšta bolnica u Boru će biti u problemu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)