VAKCINACIJA U ŠAPCU: Vakcina ima dovoljno, građani da se ne opuštaju

V. Mitrić

15. 03. 2021. u 00:46

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je vakcinalni punkt u Zdravstvenoj stanici Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“ u Mačvanskom Prnjavoru, gde je do podneva revakcinisano 194 meštana Prnjavora, Ribara i Petkovice.

ВАКЦИНАЦИЈА У ШАПЦУ: Вакцина има довољно, грађани да се не опуштају

Foto: V. Mitrić

Prvom dozom kineskog proizvođača ,,Sinofarm“, do 16 časova vakcinisano još je 250 meštana pomenutih sela, kao i Petlovače, Zminjaka i Skrađana, koji su se prijavili preko portala eUprava.

Angažovana su četiri lekara, osam medicinskih sestara i tehničara za zdravstvenu uslugu koju treba da pruže sugrađanima.

-Odgovornost sugrađana je na najvišem nivou, u šta sam se lično uverio obilazeći punkt -kaže dr Pajić. - Zahvaljujući predsedniku države Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije i njihovom kontinuiranom radu imamo dovoljan broj vakcina. Svi su u mogućnosti da biraju one vakcine koje im odgovaraju i prime potpuno besplatno. Zajedno se borimo da nađemo adekvatno rešenje protiv ove zaraze koja je zahvatila ceo svet. Drago mi je što je interesovanje naših sugrađana za vakcinaciju veliko, jer je to jedini put da se pobedi epidemija.

Gradonačelnik apeluje na sve sugrađane da se odgovorno ponašaju,“ jer koliko će ovo dugo trajati zavisi i od nas“.

Dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“, istakla je da su njihove ekipe po drugi put u tom selu, a na inicijativu Udruženja penzionera, jer mnogi nisu u mogućnosti da dođu u Šabac, zbog prevoza ili su slabo pokretni.

-Mi vakcinišemo ne samo na punktu za masovnu imunizaciju u sali Ekonomske škole, nego odlazimo u domove građana i vakcinišemo one koji se slabo kreću ili su nepokretni. Do sada smo njih 58 vakcinisali drugom dozom kineske vakcine proizvođača ,,Sinofarm“. Važno naznačiti prilikom prijave da li je neko pokretan ili ne. Juče smo prvom dozom vakcinisali 186 nepokretnih i slabo pokretnih ljudi- rekla je dr Stanković.

Po njenim rečima ekipe Doma zdravlja obavile su vakcinaciju i u Kazneno-popravnom zavodu gde je 58 zatvorenika vakcinisano. U isto vreme vakcinisali i 29 korisnika Ustanove za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, autizmom i teškoćama u komunikaciji uz saglasnost njihovih staratelja.

Do sada je na području grada Šapca ukupno upotrebljeno više od 27.000 doza vakcina, a ukupno 10.300 sugrađana je revakcinisano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna