POKRAJINA ULOŽILA 400 MILIONA: Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović u poseti Beloj Crkvi (FOTO)

J. J. BALjAK

13. 03. 2021. u 06:25

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas Belu Crkvu, gde je obišao novoizgrađenu sportsku halu i industrijsku zonu, u čiju izgradnju je APV uložila značajna sredstva.

ПОКРАЈИНА УЛОЖИЛА 400 МИЛИОНА: Председник Владе Војводине Игор Мировић у посети Белој Цркви (ФОТО)

Foto: APV

- Za nešto više od godinu dana izgrađena je nova sportska hala i rekonstruisana fiskulturna sala OŠ „Žarko Zrenjanin“, što je Pokrajinska vlada podržala sa preko 250 miliona dinara. Ovaj objekat će služiti za razvoj sporta u ovom delu Banata, za omladinu, decu, sportiste i rekreativce – rekao je Mirović.

On je podsetio da su samo u poslednje četiri godine, preko Uprave za kapitalna ulaganja, uložili 400 miliona dinara za više projekata u toj opštini. Od toga, 81 milion je uložen u infrastrukturno opremanje industrijske zone, u kojoj već radi novoizgrađena fabrika za proizvodnju delova obuće.

-Sa najavljenim dolaskom jedne češke kompanije, u ovoj zoni će ukupno biti zaposleno više od 500 radnika, što je za Belu Crkvu, koja se nalazi u pograničnom području, veoma značajno – dodao je Mirović, uz konstataciju da Pokrajina podjednako brine i o opštinama koje nisu na glavnim državnim i magistralnim putevima.

Sa predsednicom opštine Violetom Simić dogovorio je i nova ulaganja APV u tu nerazvijenu sredinu. Reč je o rekonstrukciji glavne ulice u Beloj Crkvi i dodatnim ulaganjima u industrijsku zonu.

Foto: APV

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!