ZAOBILAZNI PUT JESTE SPAS ZA GRAČANICU: Izmeštanje dela saobraćajnice Priština - Gnjilane

D. ZEČEVIĆ

12. 03. 2021. u 11:50

DEONICA regionalnog puta Priština - Gnjilane koja prolazi kroz Gračanicu jedan je od najvećih bezbednosnih problema ove opštine.

ЗАОБИЛАЗНИ ПУТ ЈЕСТЕ СПАС ЗА ГРАЧАНИЦУ: Измештање дела саобраћајнице Приштина - Гњилане

Foto Privatna arhiva

Zbog ovog puta meštani su imali bezbroj problema, pa je lokalna samouprava izradila projekat zaobilaznice koji bi podrazumevao šetalište pored manastira Gračanica i izmeštanje pomenute saobraćajnice, kojom najčešće prolaze Albanci.

To, za "Novosti", kaže Srđan Popović, predsednik Opštine Gračanica, ističući da je stanje povređenog mladića, kojeg je pre nekoliko dana, na ulici dok je vozio bicikl udario autom Albanac i pobegao sa lica mesta sada, stabilno.

Srđan Popović, Foto Privatna arhiva

- Mnogo puta smo upozoravali da je ovaj put odnosno deonica puta ozbiljan problem za samu opštinu, odnosno da bi izmeštanje puta promenilo život našim građanima - rekao je Popović.

- Međutim, budući da smo već izradili projekat zaobilaznice nastavićemo da insistiramo kod centralnih vlasti u Prištini na njegovoj realizaciji, pojašnjavajući da je put pod ingerencijom centralnih institucija u Prištini.

PLjAČKE SRPSKIH DOMOVA

- Bezbednost na području naše opštine je relativna stvar jer sve može biti dobro do nekog momenta kada se nešto dogodi.

Zato insistiram da se bezbednost mora pratiti, odnosno da moramo delovati preventivno - ističe predsedik Popović, koji smatra da će vidiljvije prisustvo policije umnogome sprečiti nastavak pljački srpskih domaćinstava u ovom delu Kosmeta.

Ponavljajući da je projekat izmeštanja regionalnog puta odnosno izgradnja zaobilaznice krucijalan za ovu opštinu, Popović očekuje i pomoć međunarodnih organizacija.

- Dosad su sve naše molbe međunarodnoj zajednici da nam pomognu u pokušajima da izgradimo zaobilazni put Priština - Gnjilane ostale bez odgovora - ističe Popović.

- Opet ćemo pokušati da im ukažemo na važnost te saobraćajnice kroz realnije sagledavanje postojećeg problema.

Na pitanje učestalih pljački u Gračanici i okolnim većinski srpskim sredinama, Popović kaže da se na čestim sastancima sa policijom zbog ovog problema uvek insistira na njihovom većem i vidljivijem prisustvu na terenu.

- Osim što smo insistirali da se pojača prisustvo policije na području opštine i da se otvore podstanice u Gušterici i Ugljaru, pozivamo i meštane da prijave napade na imovinu - odgovara predsednik opštine Gračanica.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati