11.000 EVRA ZA SRPSKE PORODICE NA KIM: Srpska pravoslavna omladina Insbruka pomogla porodicama i Narodnoj kuhinji

V.C.S.

07. 03. 2021. u 15:00

SRPSKA pravoslavna omladina Insbruka (SPOJI), uz pomoć dobrotvorne organizacije Eparhije raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“ i bratstva manastira Visoki Dečani, isporučila je tokom prošle godine pomoć srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji vrednu više od 11.000 evra. Ovo je na svom sajtu objavila ova humanitarna organizacija, poznata po tome što se izborila da rodna kuća Diane Budisavljević u tom gradu dobije spomen tablu sa njenim imenom.

11.000 ЕВРА ЗА СРПСКЕ ПОРОДИЦЕ НА КИМ: Српска православна омладина Инсбрука помогла породицама и Народној кухињи

Foto: N.Đ.

Uprkos pandemiji, kako kažu, uspeli su u rekordnom roku, od 28. juna do 28. jula 2020, uz pomoć više od 160 donatora sa skoro svih strana sveta, da sakupe 11.488,35 evra. Ovo je, inače, dvadeseta po redu akcija prikupljanja pomoći za kosovske i metohijske porodice.

Preko organizacije „Majka devet Jugovića“, u septembru su isporučili pomoć vrednu 4.742,10 evra za tri kosovske porodice i Narodnu kuhinju. Reč je o Stojanovićima iz Novog Naselja, Stojkovićima iz Kusca i Simićima iz Vrbovca. Narodnoj kuhinji u Prekovcu, koja brine o stotinama ljudi, kupili su 564 kg pasulja u vrednosti 1.240,80 evra.

Foto: N.Đ.

U Metohiji im je pomogla bratija manastira Visoki Dečani, koja je tokom jeseni isporučila pomoć vrednu 6.503,50 evra za četiri familije: šestočlanu porodicu Đurić iz Osojana, Čukariće iz Velike Hoče, Miciće, takođe iz Velike Hoče i mladu porodicu Dubić, koja čeka prvo dete.

Neke od porodica dobile su građevinski materijal, neke belu tehniku i kućne aparate, neke ovce, a Dubićima su pomogli da kupe plac na kom će izgraditi svoj prvi dom i tako ostati u Metohiji.

Akciju SPOJI su podržale i pomogle i mnoge javne ličnosti i organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024