KO PUCA U STRUJOMERE? Za dve godine “ubili” 200 mernih uređaja

V. Mitrić

06. 03. 2021. u 15:46

VEĆ dve godine, i za policiju i za javnost, nepoznat ili nepoznati vandali iz vatrenog oružja pucaju u strujomere, koji su nakačeni pored kuća na betonske električne stubove.

КО ПУЦА У СТРУЈОМЕРЕ? За две године “убили” 200 мерних уређаја

Foto: V. Mitrić

Do sada je oštećeno oko 200 strujomera, koje je ED Loznica odmah zamenila. Najveća šteta je za EPS. Meštani događaje, odmah, prijavljuju i ED i policiji, mada većina njih ima struju, ali ne i merenje, i posle upucavanja strujomera. Ljudi, s razlogom, strahuju.

-Ispred moje kuće je „upucan“ strujomer u dva sata iza ponoći -kaže Slavko Manojlović iz Ulici Filipa Filipovića u naselju Vulića bašta, u Klupcima, kod Loznice. -Da je onaj koji je pucao, promašio, metak bi uleteo, u toj visini, kroz prozor u sobu, gde spavam i verovatno bih bio mrtav. To ne rade normalni ljudi. To rade raspamećeni umovi iz samo njima znanih razloga. Užas.

Foto: V. Mitrić

Slično zbore i Slavkove komšije, smatrajući da će policija uskoro uspeti da ustanovi ko to čini, zašto i na koji način. Nedavno je akter te pucnjave uspeo „za dlaku“ da izbegne policijsku poteru i pobedne u obližnju šumicu, a onda ko zna gde. Pretpostavka je da je u pitanju pucanje iz škorpiona sa prigušivačem.Na mnogim zamenjenim brojilima ostala su probušena stakla za onoliko koliko je metak ostavio traga uništavajući ih.

Foto: V. Mitrić

U ED Loznica i EPS ne žele da govore na ovu temu, smatrajući da treba omogućiti policiji i OJT u Loznici da rade svoj posao. A, posao nije ni lak ni jednostavan. Tek kad se pomisli da je pucanje stalo, kao nedavno posle nekoliko meseci, usledi novo. Mesta gde se to događa su pomenuta Vulića bašta, Radulovački put u Lozničkom Polju, Trbušnica, Banja Koviljača.

Foto: V. Mitrić

Sve priče od motivima su samo pretpostavke, koje kad se nagomilaju, u javnosti, samo stvaraju nepotrebnu konfuziju, koja odvlači od traganja za akterom ili akterima ove neuobičajene pojave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!