BROJ PACIJENATA OPADA, NOVOZARAŽENIH 28: Najnoviji epidemiološki presek za Gornji Milanovac

M. B.

06. 03. 2021. u 13:00

BROJ pacijenata u kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu i dalje opada – u njima se, prema preseku od jutros, leče ukupno 22 pacijenta, četiri manje od jučerašnjeg preseka. Ovdašnja kovid statistika, srećom, danima zvanično ne beleži nikog preminulog od posledica te opake zaraze. Beleži još 28 novoobolelih.

БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА ОПАДА, НОВОЗАРАЖЕНИХ 28: Најновији епидемиолошки пресек за Горњи Милановац

Arhiva

- Na Grudnom odeljenju smešteno je njih 12, a desetoro na Neurologiji. Pozitivno na korona virus je 21, jedan ima negativan test. U minula 24 sata, četvoro smo otpustili kući, primili smo jednog pacijenta, sa simptomima koji ukazuju na moguću zarazu tim virusom, jednog pacijenta prevezli smo na lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici – potvrđuje danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Prema zasad najnovijem izveštaju, u Rudničko-takovskom kraju (ovi, poslednji zvanični podaci su od juče kasno popodne) novoobolelih od kovida-19 ima 28. Dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, iznosi podatak da je u ovom kraju ukupan broj obolelih od korona virusa, u ovom aktuelnom „piku“ epidemije 1.892.

- Od njih je do sada izlečeno 867, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije, preostali oboleli su pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja u Milanovcu . Iz ovog kraja, u Opštoj bolnici u Milanovcu i u drugim Kovid bolnicama u Srbiji, hospitalizovano je ukupno 27 pacijenata. Broj pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja, ovih dana je otprilike konstantan, uglavnom oko 150 dnevno, a broj pozitivnih lica na virus korona među njima se povećava – izjavio je Čivović.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna i u aktuelnom „piku“ epidemije, koji još ne pokazuje trend smirivanja, zaražena su ukupno 1.892 lica, uz nažalost 86 smrtnih žrtava.

Do juče, u ovom kraju protiv kovida 19 prvu dozu vakcine (najviše kineskog „Sinofarma“, za njim slede „Sputnjik V“ pa „“Fajzer“ i „AstraZeneka“) primilo je 5.120 prijavljenih osoba, a njih 2.433 su revakcinisane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest