EPIDEMIJA U BORSKOM OKRUGU: Nova 53 slučaja korona pozitivnih u Negotinu, Kladovu, Boru i Majdanpeku

S. M. JOVANOVIĆ

04. 03. 2021. u 17:56

VIRUS korona potvrđen je antigen testiranjem kod 23 osobe sa teritorije opštine Negotin.

ЕПИДЕМИЈА У БОРСКОМ ОКРУГУ: Нова 53 случаја корона позитивних у Неготину, Кладову, Бору и Мајданпеку

Foto: S. M. J.

Pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona od 64 uzorka potvrđen je kod 11 žena od 31 do 86 godina, kao i kod 12 osoba muškog pola, od kojih najmlađi imaju dve, šest i sedam godina, a ostali od 22 do 68 godina.

U poslednje tri nedelje virus korona potvrđen je kod 29 deteta, od kojih najmlađi imaju nepunih godinu dana, jedno dete ima dve, a ostali su predškolskog i školskog uzrasta. Od početka godine uključujući i današnji dan zabeležena su 493 kovid slučaja od kojih u januaru 139, a u februaru 269.

Zbog povećanog broja pacijenata u kovid režimu je pored Grudnog i odeljenje neurologije i na oba je hospitalizovano 18 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom.

U Kladovu je još 13 Kladovljana pozitivno na korona virus, a od virusne infekcije oporavilo se šest pacijenata. U ovoj opštini aktivno su pozitivne 62 osobe.

Gradski štab za vanredne situacije u Boru saopštio je da je zabeleženo 13 novih slučajeva korona virusa, da se od infekcije oporavilo njih sedmoro. U Opštoj bolnici u Boru na kovid odeljenjima od 26 hospitalizovanih pacijenata, njih 24 pozitivno na virus.

Prema podacima Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić” u Majdanpeku od 21 testirane osobe kod četiri je potvrđeno prisustvo korona virusa. U ovoj opštini su trenutno aktivna 24 kovid slučaja. Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini korona virusom je inficirana 881 osoba, njih 825 se oporavilo, ali su nažalost od posledice infekcije preminula 32 pacijenta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)