EPIDEMIJA U BORSKOM OKRUGU: Nova 53 slučaja korona pozitivnih u Negotinu, Kladovu, Boru i Majdanpeku

Suzana M.Jovanović

04. 03. 2021. u 17:56

ЕПИДЕМИЈА У БОРСКОМ ОКРУГУ: Нова 53 случаја корона позитивних у Неготину, Кладову, Бору и Мајданпеку

Foto: S. M. J.

VIRUS korona potvrđen je antigen testiranjem kod 23 osobe sa teritorije opštine Negotin.

Pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona od 64 uzorka potvrđen je kod 11 žena od 31 do 86 godina, kao i kod 12 osoba muškog pola, od kojih najmlađi imaju dve, šest i sedam godina, a ostali od 22 do 68 godina.

U poslednje tri nedelje virus korona potvrđen je kod 29 deteta, od kojih najmlađi imaju nepunih godinu dana, jedno dete ima dve, a ostali su predškolskog i školskog uzrasta. Od početka godine uključujući i današnji dan zabeležena su 493 kovid slučaja od kojih u januaru 139, a u februaru 269.

Zbog povećanog broja pacijenata u kovid režimu je pored Grudnog i odeljenje neurologije i na oba je hospitalizovano 18 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom.

U Kladovu je još 13 Kladovljana pozitivno na korona virus, a od virusne infekcije oporavilo se šest pacijenata. U ovoj opštini aktivno su pozitivne 62 osobe.

Gradski štab za vanredne situacije u Boru saopštio je da je zabeleženo 13 novih slučajeva korona virusa, da se od infekcije oporavilo njih sedmoro. U Opštoj bolnici u Boru na kovid odeljenjima od 26 hospitalizovanih pacijenata, njih 24 pozitivno na virus.

Prema podacima Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić” u Majdanpeku od 21 testirane osobe kod četiri je potvrđeno prisustvo korona virusa. U ovoj opštini su trenutno aktivna 24 kovid slučaja. Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini korona virusom je inficirana 881 osoba, njih 825 se oporavilo, ali su nažalost od posledice infekcije preminula 32 pacijenta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)