SAKRIVENI MEĐU TUJAMA: Na Horgošu otkriveni migranti u makedonskom kamionu na putu ka Nemačkoj

J.L.

03. 03. 2021. u 15:55

CARINICI svakodnevno sprečavaju migrante da sakriveni među robom u kamionskim tovarima ilegalno prelaze državnu granicu, a samo tokom prošle godine 1.148 osoba sprečeno u ovakvom naumu.

САКРИВЕНИ МЕЂУ ТУЈАМА: На Хоргошу откривени мигранти у македонском камиону на путу ка Немачкој

Darko Dozet

Međutim, u utorak na graničnom prelazu Horgoš carinici i policajci bili su svedoci krajnje neobičnog pokušaja ove vrste. Naime, četvorica migranata pokušala su da se domognu EU sakriveni među sadnicama tuja, kojima je bio natovaren makedonski kamion na putu ka Nemačkoj.

- Možda bi im pokušaj „kamuflaže“ i uspeo, da na ovom prelazu ne postoji mobilni skener čiji zraci prodiru i kroz deset centimetara debeo čelik. Kada je pomenuti kamion izdvojen za kontrolu, analiza slike sa skenera je pokazala ljudske konture među zimzelenim rasadom – kažu u Upravi carina.

Posle otvaranja tovarnog dela, carinici i policajci su između gusto napakovanih sadnica pronašli četvoricu sakrivenih mlađih muškaraca.

Podsećanja radi pre samo nekoliko dana na jednoj od unutrašnjih ispostava – u Vranju, otkriveno je deset migranata u kamionskom tovaru iz Grčke, među kojima je bilo i četvoro dece.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)